Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Videók képes leírás - Edzés.tlap.hu
részletek »

Videók - Edzés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: edzes.tlap.hu » Videók
Keresés
Találatok száma - 6 db
Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet

Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet

1. A futár -és harci képességi pálya versenyszám (1500 öl) Ezen versenyszám során egy hagyományos hosszúságú (3000 m) hosszú pályát kell teljesíteni könnyített egyéni felszereléssel (egy íj, négy vessző). A győztes ideje 1000 pontot ér. Ha ennél kevesebb idő alatt teljesíti, akkor annyiszor 3 pontot elveszít az 1000-ből, amennyi másodperccel lassabb volt. A táv alatt az egyéni felszerelést a versenyző nem hagyhatja el. Ha elhagyja, akkor annyival kevesebb eszközzel folytatja a további versenyt /pl. egy elhagyott nyílvessző, eggyel kevesebb lövés az íjászat mesterlövészet és az íjászat párbaj során/. Az elhagyott felszerelést bármelyik versenyzőtársa felveheti és átadhatja a társának. Ebben az esetben csak a második versenyszám során nem használhatja az adott vesszőt.

Baranta videók

Baranta videók

A Baranta/Böllön fokozatai A fokozatok a régi pusztai tízes harci rendszerek elvét követik. Emelkedő rendben mutatják meg, hogy az adott barantázó milyen mértékben birtokolja az ősei által reá hagyományozott harci örökséget szemléletet valamint, hogy milyen mértékben képes ezt alkalmazni és fejleszteni. Az emelkedő tízes rendszerhez a népi állatmegfigyelések harci értékeit társító, régi magyar és kun állatmegnevezések tartoznak. Ezek nemcsak elért teljesítményekről, hanem a természet és az ember megismerésének is bizonyos szintjeiről is tájékoztatást adnak. A test, a szellem együttes fejlődése biztosítja a fokozatos előrehaladást. A népi megfigyelések állattulajdonságai jobban jelképezik a haladás formáját és körülményeit, mint a csak az emberre vetített egyedi tulajdonságok. Ezek bizonyos keretek között mozogva, de mégis önálló, egyedi utat határoznak meg. A tulajdonságok keverednek, csupán bizonyos elemeik egyes fejlődési fokozatoknál jobban előtérbe kerülnek.

Csala Lilla - fitnesz video és online edző

Csala Lilla - fitnesz video és online edző

Csala Lilla személyi edző honlapja széleskörű ismeretet nyújt a fogyni, egészségesen élni, alakot formálni vágyóknak. Weboldalán otthon és edzőteremben is végezhető torna-, erősítő-, és kondicionáló gyakorlatokat mutat be. Mindez kezdő, haladó és profi kategóriában is megtekinthető. Olvashatók itt saját készítésű étel receptek, valamint a fitnesz edző blog bejegyzései. A hírlevélre történő regisztrációval a felhasználó értesülhet az aktualitásokról, valamint számos kedvezményre is jogosult általa.

Edzés magazin hírek
Fegyencedzés edzésterv! - Ismertető
Fegyencedzés edzésterv! - Ismertető Már korábban szó volt a fegyencedzésről,de most hoztunk Nektek egy fegyenc edzésedzésterv ötletet is, de akkor röviden ismételten fussuk át,mit lehet tudni a fegyencedzés rejtelmeiről. A fegyencedzés kitalálója Paul Wade, aki mintegy 20 évig fegyházakban tengette a napjait. Az összegyűjtött tudást egy könyvbe össze is fűzte,ami 2009-ben látott napvilágot. A...
Fegyencedzés újratöltve - Az erő alaprendszere
Fegyencedzés újratöltve - Az erő... Börtönedzés haladóknak, módszerek az izomtömeg növelésére, az ízületek...
Fegyencedzés - mire lehet ez elég?
Fegyencedzés - mire lehet ez elég? Nem csak a „fogyni vágyó”, a zsírégetés feltételeiről semmit nem...
Formába hozó edzés videók: a karizmok edzése

Formába hozó edzés videók: a karizmok edzése

Az eddig bemutatott edzés videókon a gyakorlatok helyes végrehajtását, a gyakorlatok célszerű megválasztását mutattuk be. Most konkrét, formába hozó edzést láthatunk, melyet Kormány Mihály magyar bajnok mutat be. Misi a formába hozásnál szett edzést, súlycsökkentést alkalmaz, ezekről az edzésmódszerekről már olvashattatok edzés rovatunkban. Most pedig láthatjátok, hogyan alkalmazza ezeket a bajnok. Videó megtekintése Misi az N.A.C. világbajnokságra készül, ahol véleményem szerint nyerési eséllyel indul. Edzése nagyon céltudatos, koncentrált, a gyakorlatok kivitelezésébe a legrosszabb indulattal sem lehet bele kötni. Élmény látni ilyen szabályos, jól felépített edzést, főleg több évi edzőtermi gyakorlat után, ahol sajnos oda jutottunk, ha korrigálni akarunk jó szándékkal egy hibát, azt némely vendég személyes sértésként éli meg. Misi nagyjából egy évet edzett nálunk, és öröm számomra, a mai napig szeret itt edzeni, és jól érzi nálunk magát. Úgy érzi, nálunk minden adott ahhoz, hogy valaki magas szintű edzést végezzen. Talán ha Ő mondja, lehet ebben valami.

Hasizom edzés

Hasizom edzés

Ha folyamatosan követte az itt leírt programot a kezdetektől a kilencedik hónapig, akkor már bizonyára ismerős az az elv, hogy az edzéstervek a lehető legnagyobb vaáltozatosságot mutatják úgy az egyes gyakorlatok, mint az edzett izomcsoportok sorrendje tekintetében. Erre nem csak azért van szükség, hogy az izmok ne szokják meg az állandóan ugyanúgy ismétlődő edzéstervet, hanem azért is, hogy a lelkesedést, az edzéshez való kedvet is maximálisan fenn tudjuk tartani. Ebben a hónapban is bevezetünk egy teljesen szokatlan változtatást. Eddig már edzettük a hasat a program elején, végén és egyszerre mindkét alkalommal. A mostani edzésterv a has ciklusokban történő edzését tartalmazza. Ez az edzésterv két hasizom gyakorlatot tartalmaz, a hasprést és a függőleges váltott lábemelést. Ezekből a gyakorlatokból azonban az edzés alatt négy különböző alkalommal fogunk végezni 1-1 sorozatot. Ezek a sorozatok az eddigi legmagasabb ismétlésszámot is jelentik majd egyben. Így ez az edzésterv az eddigi legintenzívebb, nyolc sorozatra kiterjedő hasizom edzést tartalmazza. Ebben a hónapban a testrészek edzési sorrendje a következő lesz: has, lábak, has, mell és váll, has, hát, has és kar. A hasat te

Mell edzés

Mell edzés

Fekvenyomás Melyik az a testrész, amelyet mindenki a legtöbbet edz, és a legfontosabbnak tart? Nem a váll! Nem is a comb, vagy a vádli! Arnold Schwarzenegger óta a testépítők a hatalmas szálkás mellizmok megszállottai. A nagy mellet nem csak a nagy súlyok építik, annál sokkal többet kell tenni érte. Az alábbiakban olvasható átfogó áttekintés segítségével minden testépítő megtervezheti a magának megfelelő mell-programot. Nyomások rúddal Fekve nyomás egyenes rúddal, fekve nyomás egyenes rúddal fordított fogással, fekve nyomás ferde padon. Fekve nyomás negatív padon. Előnyei: - A lehető legnagyobb súllyal dolgozhatunk. - Kitűnően alkalmas gyakorlatok az erő és az izomtömeg növelésére. - A legtöbb sportoló ismeri őket. Hátrányai: - Nem elég hosszú a mozdulat, amely stimulálja az izmot. - Ha rosszul hajtják végre, megsérthetik a vállat.

Tuti menü