Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zsírégetés és izomfejlesztés egyszerre. - Edzés magazin
részletek »

Mi az a TRX ?

Egyszerű és speciális edzéstervek között válogathatsz. Edzőtermet keresel? Itt megtalálod országosan, sőt személyi edzőkről is tájékozódhatsz. Edzéssel kapcsolatos videókat, magazinokat nézhetsz. Sportszerek és kiegészítők forgalmazói között.
Edzés magazin
Itt vagy: Edzés magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Mi az a TRX ?
Mi az a TRX ?
TRX edzés
Zsírégetés és izomfejlesztés egyszerre.
Izmainkat nem csak a gépekkel és súlyzókkal lehet a végsőkig felpumpálni. Az Amerikai tengerészgyalogosoknak kifejlesztettek egy speciális hevedert, amivel bárhol bármikor tudnak edzeni.

A TRX hevedert akár egy fára akasztva is el tudnak végezni vele egy egész testedzést, ami ráadásul nem csak a nagy izomcsoportokra hat, hanem kőkeményen megdolgoztatja az apró izmokat és a mély izomzatot is.

Mi is az a TRX pontosan?

Egy olyan rugalmas szalagból készült heveder, amely végein fogantyúk vannak a kéznek és bújtatók a saroknak, lábfejnek.

Hogyan működik a TRX?

A sportszert általában a plafonra, oldalfalkonzolra rögzítsük így mindig a gravitációval szemben fejtünk ki erőhatást, a törzsizomzat folyamatos feszülése mellett. Gyógytornászok is használják.
Hirdetés

Miért különleges a TRX?

Az eszköz rendkívül sokoldalú, mert egyszerre lehet fejleszteni erőt, állóképességet, hajlékonyságot, és koordinációt is. Mivel a gravitációval szemben a saját súlyoddal dolgozol így kíméli az ízületeket és a terhelés személyre szabott, így nőknek, férfiaknak egyaránt ajánlott.

Nagyjából több mint 300 gyakorlat végezhető el, de nyilván a variációk száma csak a fantázián múlik.
Természetes mozgás elemekkel dolgozol, ezért kíméli az ízületeket.

Trent Edwards a Jacksonville Jaguars NFL játékosa is TRX-el erősít.

Milyen izomkra hat a TRX?

Célzottan a törzsizomzatra (hasfal, ágyék, mély hátizmok). A gyakorlatok során ezek az izomcsoportok folyamatosan terheltek. Persze lehet vele fekvőtámaszt is végezni így máris a mellizmokat tudjuk stimulálni vele. Miközben edzünk a gyakorlatok nagyobb intenzitása miatt pulzusunk is magasabb tartományban van, ezáltal az izmaink formálódása mellett a szív- és keringési rendszerünk is fejlődik.

A TRX tréningek általában kiscsoportos edzések, ami ötvözi a személyi edzés előnyeit és a csoport adta motivációt. Lehet végezni egyéni edzésként is testépítő edzés kiegészítésére is. Zsírégetés és izomfejlesztés egyszerre.

Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - TRX edzés, trx felszerelés, Mi a trx
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-01 09:52:33
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü